Færre har bredbånd

For første gang faller tallet på bredbåndsabonnenter. Markedet kan være mettet, mener Statistisk sentralbyrå (SSB).

Foto: Scanpix/HegnarOnline
Personlig økonomi

To av tre husstander hadde bredbåndsabonnement i første kvartal i år. Det er en liten nedgang fra 68,4 prosent som hadde tilgang i fjerde kvartal 2008.- Det er første gang siden målingene startet i 2002 at det er nedgang i tallet på faste bredbånd. Hele nedgangen er i den private delen av markedet, mens bedriftsmarkedet fremdeles viser en liten økning, skriver SSB.Nedgangen kommer etter at veksttakten har gått ned over en lang periode.- Det kan tyde på at markedet er i ferd med å bli mettet. Denne tendensen kan ha blitt forsterket av økt konkurranse fra mobile bredbånd og av den økonomiske nedgangen, vurderer SSB.Av bredbåndsabonnementene var hele 1.435.000 private, mens bedriftsmarkedet hadde 150.000 slike abonnement.I fylkene Sør-Trøndelag, Akershus, Oslo og Hordaland er andelen abonnenter størst. Det er over 70 prosent dekning i alle disse fylkene. Finnmark har fremdeles lavest dekning, med 54,3 prosent.Gjennomsnittshastigheten for abonnentene økte fra 5,0 til 5,3 megabit per sekund siste kvartal. (©NTB)

Nyheter
Teknologi