Konkurrent klager inn Vital

Vital Forsikring ASA er klaget inn til Forbrukerombudet av en konkurrent.

Foto: Scanpix / HegnarOnline
Personlig økonomi

Vital Forsikring ASA,.Norges største selskap innen forsikring og pensjonssparing er klaget inn til Forbrukerombudet for å ha brutt flere paragrafer i markedsføringsloven.Bakgrunnen for klagen er at Vital i disse dager sender ut det som oppleves som villedende informasjon til sine fripolisekunder. Det er Silver Pensjonsforsikring AS som har klaget Vital inn til Forbrukerombudet. Klagen gjelder Vitals vedlegg til kontoutskriften for fripoliser for 2008, som nå går ut til selskapets fripolisekunder.- Vi mener Vital villeder kundene og lover mye mer enn det som er mulig, sier markedsdirektør Jon Haugan i Silver i en melding.I vedlegget til kundene lover Vital uten forbehold:"Ved å samle fripolisene i Vital får du bransjens høyeste avkastning."Mette Borchgrevink er advokat i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, som har klaget inn Vital Forsikring på vegne av Silver. Hun mener dette løftet er et klart brudd på markedsføringsloven.- Vital har, etter vår oppfattning, brutt markedsføringsloven ved å villede sine kunder. Det er helt umulig å spå om fremtiden, derfor er det ikke mulig å gi et løfte om bransjen høyeste avkastning. De tar ikke et eneste forbehold i informasjonen de sender ut til sine kunder og har blant annet utelatt all informasjon om risiko og betydningen av selskapets forvaltning. Det er svært betenkelig at en så dominerede aktør gjør dette, sier Borchgrevink.Avkastningen på fripoliser er avhengig av en rekke forhold, og tilføres avtalen for hvert enkelt år i ettertid. Dermed er det umulig å forskuttere avkasningen.

Nyheter
Børs