Krangler så busta fyker om bonus-penger

Investor Endre Røsjø ga i fjor 2 millioner kroner i suksessbonus til sin finansdirektør. Nå krever Røsjø pengene tilbake, mens den tidligere finansdirektøren svarer med motsøksmål.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Investor Endre Røsjø ga i fjor 2 millioner kroner i suksessbonus til sin finansdirektør. Nå krever Røsjø pengene tilbake, mens den tidligere finansdirektøren svarer med motsøksmål.Røsjø og hans investeringsselskap Centennial er blant de største eierne i oppdrettsselskapet Villa Organic, som de siste to årene har et samlet underskudd før skatt på nesten 150 millioner kroner.Finansdirektør Ola Smedby skulle være Røsjøs mann i selskapet. Da Smedby sluttet i fjor sommer, fikk han med seg sluttpakken som nå kreves tilbake.Røsjøs advokat Thor Ask Terkelsen sier til Dagens Næringsliv at «de skjønnsmessige forutsetningene» som gjorde at bonusen ble utbetalt «ikke var til stede».Smedby saksøker på sin side Centennial fordi selskapet holder tilbake skatten på bonusen, som han hadde avtale om å få dekket. I tillegg krever Smedby feriepenger på bonusen.Smedby har ikke ønsket å kommentere saken.

Nyheter
Næringsliv