Må registrere seg hos Eniro for å fjerne fødselsdato

På to dager har Datatilsynet mottatt over 300 e-poster med klager på at folks fødselsdatoer nå kan publiseres på internett. I tillegg kommer et utall telefoner.

Georg Apenes - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Det er Eniro AS som har fått tommelen opp av Datatilsynet til å legge ut folks fødselsnumre ved siden av telefonnummeret på telefonkatalogen.no.Det publikum først og fremst reagerer på, er at man må registrere seg på Eniros nettsider før man kan be om at opplysningene fjernes.På sine nettsider skriver Datatilsynet at de ikke nødvendigvis er enig i at det er riktig å publisere disse opplysningene selv om det er lovlig.«Datatilsynet ønsker å påpeke at dette er en vurdering ut ifra personopplysningsloven, og vi kan ikke nekte Eniro å publisere fødselsdatoer» heter det på datatilsynet.no.Datatilsynet gjør oppmerksom på at de som ønsker det kan reservere seg mot oppføring i slike søketjenester. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv