Norges største meglerhus: KJØP

DnB NOR Markets er ute med en fersk strategioppdatering. De mener Oslo Børs er et godt kjøp på både kort og lang sikt. Her er sektorene og aksjene de har størst tro på.

1
Personlig økonomi

DnB NOR Markets snudde tirsdag om på sitt kortsiktige markedssyn. De mener Oslo Børs er et godt kjøp på dagens nivåer og at energi og andre sykliske aksjer vil være vinnerne i månedene som kommer.- Risikoen for en global nedsmeltning har blitt sterkt redusert og fokuset har snudd til hvor sterk innhentingen vil bli. Sannsynligheten for en V-formet innhenting har økt. Vi tror makroindikatorene vil fortsette å forbedre seg, samtidig som kredittsystemet gradvis blir bedre og aksjemarkedene stiger videre, heter det i oppdateringen som meglerhuset sendte ut til sine kunder tirsdag 9. juni.Paal Karstensen, aksjesjef i DnB NOR Markets, forklarer nærmere.- Da vi presenterte vår forrige strategioppdatering 15. mai hadde vi en nøytralanbefaling på kort sikt og overvekt på ett års sikt. Nå mener vi Oslo Børs er et godt kjøp på både kort og lang sikt, sier han til HegnarOnline og fortsetter:- Endringen i synet vårt er basert på ledende makroindikatorer i kombinasjon med prising. Dersom disse ikke skulle vise seg å være langvarige vil vi endre synet vårt raskt igjen.Anbefaler energi og andre sykliske aksjer Meglerhuset påpeker blant annet at oljeprisen nå er høy nok til å støtte en solid investeringsaktivitet i petroliumssektoren.- Fra et top-down perspektiv har vi blitt mer bullish på oljeservicesektoren. Dersom den globale oppgangen fortsetter, slik vi forventer, tror vi også andre sykliske selskaper vil fortsette å lede an i månedene som kommer, heter det i oppdateringen.DnB NORs topp-anbefalinger

  • Sparebank1 ØstSparebank1 Øst
  • Det norske oljeselskapDet norske oljeselskap
  • Q-freeQ-free
  • StatoilHydroStatoilHydro
  • AlgetaAlgeta
  • PGSPGS
  • FOEFOE
  • Norsk HydroNorsk Hydro
Meglerhuset ser størst nedside i shippingsektoren og opererer med salgsanbefalinger på både Frontline, Golden Ocean og BW Gas.Karstensen er dagens gjest på Økonominyhetene med Trygve Hegnar klokken 16.05 i ettermiddag. Der vil han utdype mer om meglerhusets markedssyn, samt hvilke aksjer man bør kjøpe og selge.

Nyheter
Børs