Økonomitips før ferien

Snart er det ferie. Men ta med deg noen økonomitips i bagasjen.

Mastercard og American Express kredittkort - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Nordea kommer i dag med månedens økonomiråd til nordmenn snart på vei ut i ferie. Rådet går ut på å ta med to kort på tur - hvorav ett bør være et kredittkort.- Kredittkort gir økt fleksibilitet og økt kontroll, skriver banken i en pressemelding.- Bruk det til å betale depositum på hotell eller leiebil for å ikke binde opp penger du trenger til andre ting. Bruk det til varekjøp og restaurantbesøk i utlandet, så unngår du at kontoen din tømmes ved misbruk. De aller fleste kredittkort har ikke gebyr ved varekjøp og har null i renter, såfremt du betaler regningen ved forfall, heter det videre.Enkle, men viktige tipsNordea fortsetter med å ramse om en del elementære - men veldig viktige - råd om kortbruk:Oppbevar kortet som et verdipapirMeld straks fra til banken hvis kortet kommer bortHold PIN-koden hemmelig.Ikke mist kortet av synet.Sjekk beløpet og kontroller mot kontoutskriften.Ta kopi av kortet - i tillegg til passet, og legg kopiene på et sikkert stedBanken anbefaler også å sjekke om kortet innehar forsikringer.- Betaler du minst 50 prosent av reisen med kredittkort får du reiseforsikring på kjøpet. Du er også dekket av kredittkjøpsloven når du betaler med kredittkort. Går eksempelvis reiseselskapet konkurs, får du dekket tapet av kortutsteder, går det videre frem av meldingen.Betal i lokal valutaEt siste råd er å betale i lokal valuta.- Enkelte brukersteder i utlandet tilbyr muligheten for å belaste beløpet i norske kroner. Det er ofte dyrere å bli trukket i norske kroner da det lokale brukerstedet normalt tilbyr dårligere kurs.

Nyheter
Personlig økonomi