San Valentin-vin renvasket

- Vi er svært glade for at denne populære vinen nå er i salg igjen, sier distributøren.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Vinmonopolet gjenopptar nå salget av hvitvinen San Valentin etter en midlertidig salgsstans. Salget ble stoppet på grunn av en politietterforskning knyttet til en forgiftningssak i Arendal. Etterforskningens konklusjon er at vinflasken er tilført et giftig stoff lokalt i Arendal og en mann er nå siktet og varetektsfengslet i saken.- Vi er svært glade for at denne populære vinen nå er i salg igjen og at etterforskningen har bekreftet det vi har ment hele tiden, nemlig at forgiftningen ikke kan ha skjedd hos produsenten eller under distribusjon, sier Country Manager Christian Almstrøm hos Torres & Partners Norway i en meldng.Produsenten Torres og den norske importøren har samarbeidet nært med både politiet og Vinmonopolet etter at en 59 år gammel mann i Arendal ble alvorlig forgiftet for halvannen uke siden. Blant annet har man bidratt med å avklare hvor den aktuelle vinflasken er kjøpt og med analyser av vinpartiet fra 2005. Gjennom dette har man kunnet eliminere at forgiftningen skyldes forhold hos produsenten.- Vinmonopolets beslutning om å stanse salget midlertidig var helt riktig i den situasjonen man hadde for en uke siden. Da var årsaken til forgiftningen ukjent og både Vinmonopolet og vi mente da at det var riktig å holde tilbake vinen til saken var oppklart. Nå er årsaken kjent, og man kan som tidligere være helt trygg ved kjøp av vinen, sier Christian Almstrøm.

Nyheter
Personlig økonomi