Slik er nordmenn i utlandet

Ny undersøkelse viser deg hvordan nordmenn egentlig er i utlandet.

Foto: iStockphoto
Personlig økonomi

Gjennom en stor undersøkelse fra Star Tour kommer det frem hvordan den gjennomsnittlige nordmann oppfører seg på ferie. Her er hovedpunktene:• Flertallet pakker kofferten noen dager før (45%) eller kvelden før (41%) de reiser.• For halvparten spiller det ingen rolle hvem de deler hotell med (46%). Ellers er det først og fremst russere (16%) og tyskere (12%) som er upopulære naboer.• Det verste som kan skje oss på hotellet er at det ikke er utsikt fra balkongen (40%). Deretter barn som bråker og skriker (33%) og skygge i bassengområdet (30%).• Flertallet varierer mellom å spise på hotellets restauranter og lokale spisesteder (59%). 27% spiser bare lokalt. 11% velger all inclusive.• Når vi skal spise lunsj har fire av ti ingen begrensning på summen. 25% mener lunsjen bør koste 100 kroner eller mindre.• For flertallet er det viktigste i løpet av ferien sol og bading (57%) og å få tid sammen med dem de reiser med (52%).• Flertallet soler seg flere timer om dagen (68%). Nesten to av ti (19%) soler seg så mye de klarer, mens bare 1% sier de ikke soler seg.• Det mest romantiske vi vet er å dra på utflukt sammen (38%), paraplydrink i solnedgang (20%) og piknik på stranden (18%).• Flertallet lar jobb være jobb i ferien (77%). 17% sender en sms eller mail i ny og ne mens 5% jobber litt hver dag. Bare 1% jobber hele tiden.• 90% sender feriehilsen hjem. Flertallet via SMS (69%). Nesten halvparten sender postkort (48%).• Vi kjøper helst med oss klær hjem (39%).

Nyheter
Kultur