Stevner DNB NOR for dårlig spareprodukt

Ivar Røeggen mener DNB NOR må betale ham 266.000 kroner fordi banken solgte ham et spareprodukt det var umulig å ikke tape penger på.

Rune Bjerke, konsernsjef DnB NOR - Foto: Scanpix/iStockphoto
Personlig økonomi

Tirsdag stevnet han storbanken for retten. Med Forbrukerrådet i ryggen, håper Røeggen at Oslo tingrett vil komme til samme konklusjon som Bankklagenemnda gjorde i januar.Røeggen investerte 500.000 kroner i strukturerte spareprodukter i år 2000. Han tok opp lån for å investere, og da bindingstida var ute i 2006, viste det seg at han hadde tapt 266.000 kroner på spareproduktene. Bankklagenemnda avgjorde 20. januar i år at bankens salg var i strid med god forretningsskikk. Men DnB NOR vil ikke følge uttalelsen fra nemnda og betale Røeggen tilbake pengene han har tapt.Tirsdag ble DNB NOR stevnet for retten. Røeggen har sagt at han er villig til å følge saken helt til Høyesterett om nødvendig.- Det er neppe grunnlag for å finne fram til en minnelig løsning, og det er således ikke ønskelig med rettsmekling, står det i stevningen fra advokat John Christian Elden som fører Røeggens sak.

Nyheter
Børs