Traderne om aksjer, valuta og olje

Meglerhus om hvilke bets daytraderne satt like før helgen.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

- Nå ser det ut som optimismen er tilbake i markedet i og med at kundene våre globalt ligger long i samtlige av de store indeksene. De amerikanske indeksene er tilbake på topp over mest handlede. Det er også de indeksene hvor kundene har holdt posisjonen lengst i retning long. DAX og FTSE ble snudd fra short til long i dag, mens de asiatiske indeksen ble snudd på mandag og onsdag., sier Joachim Eidtang i CMC Markets til HegnarOnline.Han trekker frem hvilke verdipapirer CMCs kunder satser på, og hvor lenge de akter å sitte på disse.IndekserOlje, gull og sølv- I forhold til råvarer er det forsatt tro på at Gull og Sølv skal opp. Olje ser likt ut som sist uke, men på onsdag og i går lå kundene long i begge kontraktene. En mulig gunn til at UKCRUD er long og USCRUD er short, kan være at kundene tror spreaden (avstanden) mellom de to kontraktene skal minske, sier Eidtang.Valuta- På valuta er det en generell tro på at USD skal svekke seg mot samtlige valuta på topp 10 listen. Denne trenden ser vi ganske ofte når kundene har tro på at aksjemarkedet skal opp. Ellers er EURNOK oppe på en 7. plass, sier han.

Nyheter
Børs