- Tyvene frekkere enn før

Nesten 6.000 innbrudd ble registrert i norske boliger og hytter i 1. kvartal.

Foto: Sector
Personlig økonomi

Det er en økning på 6 prosent sammenlignet med i fjor.- Oppgangen i tyverier skyldes mer organisert kriminalitet fra Øst-Europa. Tyvene er profesjonelle, og det stjeles mer verdifulle gjenstander enn tidligere, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) til NTB.Økningen har vært kostbar for forsikringsbransjen. Erstatningsutbetalingene i første kvartal økte med 21 prosent sammenlignet med i fjor. Innbruddstyvene har vært særlig aktive i villaområdene. For villainnbrudd var erstatningsøkningen på hele 26 prosent. Samlede erstatningsutbetalinger for boliginnbrudd i årets tre første måneder ble 123 millioner kroner. Om utviklingen fortsetter vil samlede erstatninger bli rekordhøye 546 millioner kroner på årsbasis.- Folk har over tid blitt langt flinkere til å sikre boligene sine med gode låser og alarmer. Det er likevel helt andre utfordringer en står overfor nå enn tidligere med mer profesjonelle innbruddstyver, sier Osland.Stadig flere av innbruddene skjer mens folk er hjemme.- Det er en ny trend. Innbruddstyvene har brutt en barriere og er frekkere enn før. Tyvene er for en stor grad omreisende og bruker tid på å spane før de slår til, sier Osland. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv