- Vi blir fartsblinde på vei nedover

Shakeb Syed kommenterer "de grønne skuddene" og om det er grunn til å tro at vi er i ferd med å legge bak oss bunnen i realøkonomien.

Senior makroanalytiker, Shakeb Syed, i Handelsbanken Capital Markets - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

På torsdagens utgave av Økonominyhetene hadde vi en grundig gjennomgang av makrobildet. Shakeb Syed fra Handelsbanken Capital Markets var dagens gjest og forklarte blant annet hvordan en devaluering av latviske Lat vil kunne ramme norsk økonomi.Et annet tema som ble diskutert var hvorvidt de "grønne skuddene" (hovedsakelig ledende indikatorer der falltakten avtar), som popper opp både her og der, er tegn på at økonomien faktisk er i ferd med å snu.- Under oppgangsperioden ble vi fartsblinde på vei oppover. Nå føler jeg vi er i ferd med å bli fartsblinde på vei nedover. Vi er blitt vant med at fallet i ulike deler av økonomien eskalerer måned for måned. At fallet i enkelte indikatorer har sluttet å eskalere betyr ikke at de stiger. Det er fortsatt et fall, men et mindre fall enn før. Jeg tror på ingen måte at bunnen er nådd for realøkonomien, men den er nærmere enn tidligere, og det skal vi ta med oss, sa Syed blant annet.I tillegg får du som vanlig kommentarer på utviklingen i aksjemarkedet og analyse av StatoilHydro, Yara og Petrolia Drilling.Se sendingen ved å klikke her

Nyheter
Børs