Bør du være bull over natta?

Handelsbanken kaster lys på en vanskelig trading-avgjørelse.

Publisert 15. juli 2009 kl. 10.59
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 323 ord
Christian Dahl i Handelsbanken - Foto: Finansavisen
Xact Derivat Bull og Bear er spesialfond hvor investorer kan gamble på børsopp- eller nedgang. Fondene, solgt av Handelsbanken, selges som et vanlig verdipapir på Oslo Børs, og gir en positiv avkastning x 2 ved børsopp- eller nedgang.DnB NOR har et lignende, men langt mindre populært produkt.Fondene har vært enorme suksesser for Handelsbanken, og med børsoppgangen etter jul har også interessen for fondene steget markant, spesielt på bull-siden.
Over natta
Investorer HegnarOnline har vært i kontakt med, lurer på om det lønner seg å sitte bull over natta, i håp om å få med seg en eventuell oppsving de første minuttene etter åpningstid.Handelsbanken fører ikke statistikk over de første minuttene handel i fondene, og hvorvidt dette lønner seg over tid, men banken påpeker til HegnarOnline at det er kostnader forbundet med overnatting.- Rent kostnadsmessig koster det 0,002 prosent å sitte over natten (1/365-del av forvaltningskostnaden på 0,8 prosent) men det er ikke en kostnad som slå i forhold til markedets bevegelser, sier Christian Dahl, adm. dir. i Handelsbanken Kapitalforvaltning til HegnarOnline.- Men er det best å sitte i kontanter eller bull over natta? Finnes det noe enkelt svar på dette?- Tror man på stigende markeder så bør man sitte long i BULL, gitt at man ikke tror markedet vil stige men samtidig svinge veldig. Mye av endringen skjer mens markedet er stengt og slik sett er det ikke mulig å gå inn tidlig på morgenen for å få med seg gårdagens endringer, de er allerede priset inn i markedet. Dette er utfordringen for day-tradere som alltid sitter cash over natten. Samtidig slipper de også risikoen for dårlige nyheter som vil sende markedet ned fra åpning dagen etter, avslutter Dahl.Det finnes med andre ord ingen fasitsvar på hva som er best. Xact Derivat bull og bear er renskårete tradingprodukter som er meget utsatt for volatilitet. Fondene troner stort sett alltid øverst på listen over de verdipapirene med mest utskiftning av investorer, en indikasjon på intensiv daytrading.