- Boligprisene ble blåst opp

- Prisfallet i boligmarkedet fra januar til desember var nok større enn det vi har målt, sier samfunnsøkonom.

Personlig økonomi

Fra 1. januar i fjor ble boliger målt på en ny måte. "Boareal" ble byttet ut med "primærrom" (P-rom). Resultatet er at en bolig aldri blir "større" om den måles i P-rom, skriver Finansavisen, og legger til at boligen derfor vil få en høyere kvadratmeterpris.Avisen viser til at oppbevaringsrom som kott og garderoberom inngikk i boareal, men er utelatt i P-rom.- Jeg fulgte med fra måned til måned etter at de nye reglene kom. Noen boliger var oppgitt både i boareal og P-rom, og da var størrelsesforskjellen 2-3 prosent, sier samfunnsøkonom Lisa Reiakvam i Econ Pöyry, som utarbeider prisstatistikken på vegne av NEF/EFF.Hun understreker at tallene er usikre, men innrømmer uansett at boligprisveksten har vært svakere enn registrert.- For fjoråret er nok det tilfellet. Prisfallet fra januar til desember var nok større enn det vi har målt, sier hun til Finansavisen.