Eikeland-villa tvangsselges for 21 millioner

Jostein Eikeland betalte 22,5 millioner kroner for villaen i 2006.

Jostein Eikeland - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

TMGI-gründer Jostein Eikeland betalte 22,5 millioner kroner for en villa i Kalvetangveien på Nøtterøy i 2006, og pusset opp. Ifølge Finansavisen blir huset nå tvangssolgt for 21 millioner kroner.Advokat Ola Toftegaard Hox, som snakker på vegne av Eikeland, raser mot tvangssalget av vaktmesterboligen.- Det hele er en vendetta fra Carnegies side, sier han.- Dette er jo ganske dumt av banken, for de har ennå ikke et rettskraftig krav mot Eikeland. Et salg vil øke tapseksponeringen betraktelig dersom ikke kravet vinner frem, sier Toftegaard Hox.Carnegie begjærte boligen tvangssolgt i oktober i fjor. Banken har pant i eiendommen på 40 millioner kroner, og hevder at Eikeland har påført dem et samlet tap på 180 millioner svenske kroner.Ifølge avisen svarer Eikeland med et motkrav på 225 millioner svenske kroner.- Tvangssalget baserer seg på en uteblivelsesdom, og skulle aldri ha gått igjennom. Eikeland har ikke rukket å svare retten i tide, fordi han var opptatt med flytting til USA i denne perioden, hevder advokaten.