Hva er dine ferieplaner?

Skal du feriere på en campingplass i Østfold, i Australia eller blir det på en resort på Maldivene?

Personlig økonomi

Fire av ti nordmenn føler at folk forventer at de har opplevd noe spennende i ferien, og at det dermed er tabu ikke å ha ferieplaner. Det viser en ny, landsdekkende undersøkelse blant 3.700 nordmenn utført av boligbladet Vi i Villa.Undersøkelsen avdekker også at kvinner, folk med barn og de som er under 44 år, i større grad enn andre grupper mener det er tabu ikke å ha ferieplaner.- Hvor man skal på ferie kan nok for mange være et statussymbol. På samme måte som fine biler, hus og klær gir signaler om hvor bemidlet du er, kan valg av feriemål uttrykke det samme. Å skulle på campingplass i Østfold eller på resort på Maldivene, er jo to helt forskjellige typer ferie, både i innhold og pris. Men at man velger det ene fremfor det andre trenger ikke bare å være et spørsmål om penger. Mange velger kanskje bevisst å holde seg innenlands fordi de ser på det som mer avslappende, sier sjefredaktør i Vi i Villa, Tor Erik Solberg.Vi i Villas undersøkelse avdekker nemlig at en av fem nordmenn er slitne når ferien er over, på grunn av mye organisering og høyt aktivitetsnivå. Like mange hevder de trenger en ferie etter ferien for å lade batteriene før hverdagen kommer.- Ironisk nok er det mange som sliter seg ut i ferien, fordi de reiser på langtur og er på farten hver eneste dag. Selv om mange trives med et hektisk liv, bør kanskje en del av oss vurdere en hjemmeferie i hagen eller på hytta i år, fremfor å stresse av gårde til Gran Canaria med tre barn, fire kofferter, naboer og svigerfamilie på slep, sier Solberg.

Nyheter
Kultur