Ingen tips i kortsvindelsaken

Politiet sitter uten tips etter at de fredag etterlyste den 36 år gamle Petrea Toader. Rumeneren skal ha tappet opp mot 2 millioner kroner fra kontoer ved hjelp av skimmerutstyr.

Mastercard og American Express kredittkort - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

- Vi har ikke fått noen tips, men det er tidlig ennå, så vi lever i håpet, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Hans Engh til NTB.Fra 22. til 29. mai var det montert skimmerutstyr på en kortterminal hos butikken Lekehuset på Maxi Storsenter i Hamar. Utstyret har lest av kortdata, og opplysningene er brukt til tapping, eller forsøk på tapping, av omkring 200 kontoer.Politiet har mottatt rundt 150 anmeldelser fra folk som har blitt svindlet.Petrea Toader er nå etterlyst i hele Schengen-området. Hedmarkspolitiet etterforsker saken i samarbeid med politiet i Agder, Søndre Buskerud og Østfold, og utelukker ikke at det kan bli flere etterlysninger i saken. (©NTB)