- Markedet overreagerer i alle retninger

Taperen Storm Capital Managment i fjor ble vinneren i år.

Morten Astrup - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Forvalterne bak Storm Capital Managment opplevde et katastrofalt år i fjor, men nå har det snudd for Morten Astrup, Erik Mathisen og Jarle Sjo. Storm Nordic leverte en negativ avkastning på 35 prosent i fjor, men fondet har steget 16 prosent i år. Det er likevel mindre enn børsn. Storm Realestate Fund og Storm Bond Fund er opp henholdsvis 20 og 12 prosent.- Du vil vel sikkert frem til at børsen er mer opp enn det vi er, men den må opp 150 prosent i euro for å komme tilbake til der den var i slutten av 2007, mens vi bare må opp 50 prosent. Så vi ligger fortsatt godt foran, sier Astrup til Finansavisen.- Ingen liker å tape penger, det gjør ikke vi og ikke kundene våre, men når man ser at bunnen er passert blir man mer avslappet, sier han.- Vi har vært gjennom en periode hvor markedet har gått kraftig, men realøkonomien henger igjen. Det som er spennende er at man kan gjøre ting i realøkonomien, for så å få det igjen raskere gjennom økt markedsverdi på børsen. I fjor høst var det omvendt, så det er tydelig at markedet overreagerer i alle retninger, sier Astrup.