Mot prisrekord for reker

Det dårligste rekefisket på 20 år presser prisene til nye rekorder. Så mye må du betale.

Personlig økonomi

Mandag stiger prisen med tre kroner kiloet for rogalendingene, og mottakene spår en økning på 20 kroner kiloet i løpet av sommeren.Rekefiskere Stavanger Aftenblad har snakket med, sier at det alltid har vært svingninger i rekefangsten, men veteraner legger til at så dårlig som det er nå, har det ikke vært på 20 år.Nylig ble reker omsatt for 275 kroner (omregnet til norske) for en kilo i Göteborg. Slike priser finner man ikke i Norge, men prisen er på vei opp.I Stavanger-området ligger prisene i dag på rundt 130 kroner per kilo. Mottakene i regionen tror at prisene snart vil nå 150 kroner.Det er den allerede i Kristiansand, mens fiskebrygga i Lillesand ligger en krone under. Fiskelaget i Mandal opererer med 129 kroner kiloen, mens prisene i Bergen stort sett ligger rundt 170 kroner. Ravnkloa i Trondheim har ifølge Stavanger Aftenblad Norges dyreste reker med 195 kroner.I Oslo og rundt om på Østlandet ligger prisene stort sett fra 149 kroner til 170 kroner kiloet for ferske reker. (©NTB)