Norske ferieperler

Hurtigruten gir deg mulighet til å besøke flere norske perler som er på listen over UNESCOs verdensarvsteder.

Foto: Hurtigruten
Personlig økonomi

Den norske øya Vega har vært listet som et UNESCO-verdensarvsted siden 2004 og ble våren 2009 plukket ut som en av ti "Uoppdagede perler" av den britiske avisen "The Observer".Takket være det originale og naturlige landskapet, de mange fugleartene og de pittoreske fiskelandsbyene presenteres øya som en uoppdaget perle i Europa. Reisende med Hurtigruten kan nå oppleve Vega og fem andre UNESCO-steder på Hurtigrutens program for kommende sesong.Bergen er et knutepunkt for Hurtigruten. Som rundreisepassasjer, enten man reiser tur retur Bergen - Kirkenes, eller om man foretrekker halve strekningen, vil man få mulighet til å oppleve Bergen. Vestlandets hovedstad har blitt en del av vår felles kulturarv som en del av UNESCOs verdensarvliste.På Hurtigrutens seiling nordover er Geirangerfjorden en integrert del av programmet fra april til september. Fjorden er ikke bare en av verdens lengste og dypeste; den har også vært listet som et UNESCO-verdensarvsted siden 2005.Lofoten trollbinder med sine hvite sandstrender, mektige fjellandskap og grønne fjorder. Dette er noen av grunnene til at Lofoten har vært listet som et verdensarvsted siden 2002.