Professor advarer mot boble

-Vi bygger opp en ny boble. Det er ikke sunt, sier professor Ola H. Grytten om det norske boligmarkedet.

Professor i økonomisk historie Ola Grytten - Foto: NHH
Personlig økonomi

Boligprisene har gått opp med hele 12 prosent siden desember i 2008. Fra mai til juni økte prisene med 0,6 prosent.- Jeg er ikke overrasket. Jeg hadde forventet en prisoppgang i juni på rundt 1 prosent, sier professor Ola H. Grytten ved Norges Handelshøyskole (NHH) til Aftenposten.-Vi bygger opp en ny boble. Det er ikke sunt, sier Grytten.Han tror det er mest sannsynlig at prisene vil fortsette å stige i høst og at boligprisene ved utgangen av 2009 vil være høyere enn ved utgangen av 2008.Les også: - Boligmarkedet kan ikke leve med oppgangenDet mest positive ville være om boligprisene står stille eller synker svakt, mener professoren.- Jo mer de vokser raskt, jo mindre mulighet blir det for en lykkelig løsning. Prisene skal ned en gang, men timingen er veldig vanskelig å forutsi. Det kan skje om en måned eller om to år, sier Grytten.