Svindelsiktede hadde 900 diamanter

Politiet fant en koffert med 900 diamanter i en av leilighetene til det svindelsiktede paret bak aksjespareklubben TA Invest.

Publisert 16. juli 2009 kl. 06.06
Oppdatert 16. juli 2009 klokken 06.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 111 ord
Eva Karin Haugen, en av personene bak TA-Invest - Foto: Scanpix
Kofferten med diamantene er nå blitt sentral i etterforskningen av de to gründerne, skriver Dagens Næringsliv.- Tilsynelatende er dette reelle diamanter, sier politibetjent Håvard S. Lunde ved finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt. Han ønsker ikke å si hva de to siktede har forklart om kofferten.Verdien på diamantene er noe usikker, ettersom bare fem av dem foreløpig er taksert, men ifølge bobestyrer Leif Petter Madsen i advokatfirmaet Wikborg Rein skal diamantene ha en verdi på mellom 20.000 og 30.000 kroner hver.Det betyr at diamantene i koffertene kan være verdt opp mot 27 millioner kroner.Det tidligere samboerparet er siktet for bedrageri av rundt 300 investorer for til sammen 532 millioner kroner. (©NTB)