Til Danmark i sommer?

Hvis du har leid deg sommerhus i Danmark til ferien, bør du helst ta med deg biffene til grillkosen hjemmefra.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Kvaliteten på dansk grillkjøtt er nemlig elendig, skriver avisen EkstraBladet.Noe av biffkjøttet den populære tabloiden har testet, hadde en ekkel bismak av fisk, mens andre kjøttbiter helst burde vært gjort til hakkemat. En av biffene var fortsatt rå i midten etter å ha tilbrakt en halv time på grillen, het det på Ekstra Bladets nettsider torsdag.- Biffene i danske supermarkeder er skandaløst dårlige, oppsummerte avisen etter en stor grilltest. Tre dommere som alle er profesjonelle kokker, vurderte 18 biffer fra kjente kjeder som Irma, Netto og SuperBrugsen.- Å kjøpe biff i et dansk supermarked er det rene sjansespill. Det er veldig vanskelig å vite om det man kjøper er bra eller elendig, sier Francis Cardenau, som er belønnet med Michelin-stjerne for sin innsats som kjøkkensjef ved en restaurant i KøbenhavnErnæringsekspert Orla Zinck mener naive kunder selv må ta noe av skylden for elendigheten. Å kjøpe billig biff i et supermarked i den tro at man får kvalitet, er som å kjøpe en TV av en ukjent mann i et portrom og ikke forstå at apparatet er stjålet, sier Zinck. (©NTB)