Aksjene vi kjøpte i august

Småsparerne er på vei tilbake til Oslo Børs. Dette var de 10 mest populære aksjene i august.

Personlig økonomi

August 2009 er historie, og i dag er dagen for oppsummering av måneden vi nettopp har lagt bak oss. Daglig leder Anders Skar i Nordnet Norge kan i en pressemelding fortelle at privatpersoner fant veien tilbake til børsen i august.- Aktiviteten blant private aksjesparere og tradere økte 19,3 prosent målt i antall transaksjoner, og 41,2 prosent målt i omsatt volum sammenlignet med juli. Dette er en større økning enn børsen generelt, hvor antall transaksjoner kun økte 7,7 prosent og volumet 20,8 prosent, sier Skar.Nordnet var størst på Oslo Børs i august, målt i antall handler, med en markedsandel på 11,2 prosent. I volum var SEB Enskilda størst med 8,9 prosent.Ifølge Skar nettokjøpte privatpersoner aksjer via internett aksjer for i overkant av 300 millioner i august. I Yara var nettokjøpene på over 200 millioner. Øvrige populære aksjer var REC, Seadrill, Opera og Telenor.Tradet OBX-aksjerMålt i antall handler var dette de 10 mest populære aksjene blant privatpersoner:RECXACT Derivat BEARNorsk HydroXACT Derivat BULLSeadrillYaraPGSStatoilHydroAker SolutionsTelenor- Med fortsatt relativ lav omsetning på Oslo Børs blir det automatisk slik at de mest transaksjonsintensive og kortsiktige investorene handler mest i OBX-aksjer hvor det er enkelt å gå inn og ut av aksjene. Tradere tiltrekkes jo av svingninger og høyt volum, avslutter Skar.

Nyheter
Børs