"Alle" traderne gikk short i olje

Traderne ventet oljeprisoppgang, men i går endret en hel del sine bets i markedet.

To tradere på NYSE - Foto: AP
Personlig økonomi

- I de største indeksene ligger kundene våre globalt, kunder i over 70 land, long i den engelske, den tyske og de amerikanske hovedindeksene. Det ser ut som de fleste har en formening om at nedgangen de siste dagene blir kortvaring. De indeksene som holdes short er de asiatiske indeksene i tillegg til TEC30 indeksen i Tyskland, som kundene har holdt short i en lengre periode. Blant de norske kundene er overveken short i OBX indeksen, sier Joachim Eidtang i CMC Markets til HegnarOnline.Han trekker frem hvilke verdipapirer CMCs kunder satser på, og hvor lenge de akter å sitte på disse.IndekserOlje, gull og sølv- I Gull og Sølv har kundene våre ligget long i nesten hele sommer. I går ble derimot Sølv snudd fra long til short. Spredan mellom UKCRUD og USCRUD har returnert etter spriket vi så i september kontrakten, og ligger i skrivende stund på ca. 5 Cent. Begge kontraktene ble snudd fra short til long i går og UKCRUD hadde en økning på hele 849 prosent! De norske kundene går igjen mot strømmen og ligger med overvekt short i i begge oljekontraktene, sier Eidtang.Valuta- Hva gjelder valuta er tro på at dollaren skal svekke seg mot de fleste andre valuta unntatt pund. Franc derimot er det tro på at den skal styrke seg om de Euro og Dollar, sier han.

Nyheter
Børs