Analyse av DNO - kan falle langt

Aksjen har teknisk støtte på 6, 5, 4 og 3 kroner, men bare et lite fall vil utløse et kraftig salgssignal. Og under 3 kroner er det nesten bunnløst.

Oljearbeidere - Foto: AP

DNO gikk som en kule, fra i underkant av 3 kroner i oktober i fjor, til 8,57 kroner på det høyeste i juni i år. Men så begynte det å butte. Nå er det svakhetstegnene som dominerer i chartet. 45-dagers glidende gjennomsnitt har pekt nedover siden i sommer og nå kan også 200-dagers glidenden gjennomsnitt være i ferd med å snu ned igjen.I RSI-chartet er det fremdeles en positiv undertone på mellomlang sikt, men på lang sikt er den lange fallende trenden som dominerer. Fall tilbake under 50-nivået var heller ikke noe godt tegn. Det tilsier fortsatt fall i stigningstakten og overhengende fare for ytterligere kursfall.Askjen falt også såvidt gjennom den tekniske støtten på 6,75-nivået mandag, noe som var et lite salgssignal. Den slo også ned gjennom 45- og 200-dagers glidende gjennomsnitt igjen, noe som var enda et svakhetstegn.For de som nå sitter låst i aksjen er det ikke mye å gjøre, men vi kan gjøre oppmerksom på at det er en viss teknisk støtte på 6,5,4 og 3 kroner. Det betyr at fall gjennom 6 kroner vil varsle fare for videre fall til 5 kroner osv. Og under 3 kroner er det ikke mye teknisk støtte å snakke om før nede i området 1 - 2 kroner.