Dr. Doom anbefaler norske aksjer

Peter Schiff spådde finanskrisen i lang tid før den slo til. I går anbefalte han norske aksjer på CNBC.

Peter Schiff - Foto: Scanpix/CC
Personlig økonomi

I august 2006 mente kommentatoren og eks-megleren Peter Schiff at USA var på vei inn i en resesjon, senest i løpet av 2008. Og han sa den gang at det ikke ville være en resesjon som ville være over på noen kvartaler. Den vil vare i flere år, sa han.Han anseelse ble ikke mindre da han fikk rett og i tillegg ga ut boken Crash Proof: How to Profit From the Coming Economic Collapse før finanskrisen.- Aksje- og finanskrisen ble varslet. Folk ville bare ikke høre, sa Trygve Hegnar som en kommentar til innslaget på CNBC den 28. august 2006 i mars.Schiff har i alt publisert 182 videoer på Youtube, og har blitt sett av over 200.000 seere.Schiff er en av de fire økonomene som har blitt omtalt som Dr. Doom. De tre andre er Marc Faber, Henry Kaufmann og Nouriel Roubini.Aksjetips I 2007 og starten på 2008 ble Schiff ledd ut på CNBC. Nå blir han tatt inn for å gi sine aksjetips i beste sendetid.- Du kan finne aksjer som er bedre priset enn i USA. (...) Enten det er i Australia, Norge eller i Canada, så tror jeg slike råvareaksjer der er bedre kjøp enn finansielle aksjer i USA, sa han på sendingen.Se hele innslaget:

Nyheter
Børs