- Gratis rådgivning til gjeldsofre

Foreningen Fattignorge mener kommunal gjeldsrådgivning ikke fungerer. Nå lover de alle gjeldsofre gratis hjelp.

Foto: Scanpix

- Vi skal begynne med gratis gjeldsrådgivning til alle. Tilbudet er i utgangspunktet nettbasert, men vi kan også bidra med hjelp og veiledning på telefon. Og hvis det er slik at gjeldsproblemene er så store at vi ikke får løst de der, så har vi gjeldsmedarbeidere som kan jobbe med kreditorer og få til nedbetalingsløsninger, og eventuelt søke om gjeldsordning, sier Georg Rønning i Foreningen Fattignorge i Ålesund til TV 2.Foreningen mener dagens kommunale gjeldsrådgivning ikke fungerer. Rønning tror deres supplement vil gi stor effekt.- Vi har en undersøkelse vi gjorde i sommer som viser at det fungerer veldig dårlig. 64 prosent av kommunene - av 279 som svarte på undersøkelsen - sier at de ikke har ressurser nok til å drive denne tjenesten. Vi ser at ventetiden er et stort problem og saksbehandlingstiden er veldig lang, sier Rønning. (©NTB)