Høyre og Ap frem

Både Høyre og Arbeiderpartiet går frem rundt to prosentpoeng mens resten av partiene sliter i ny måling.

Erna Solberg
Personlig økonomi

Nationens septembermåling, gjort halvannen uke før valget, sender Høyre opp hele 2,1 prosentpoeng til 14,9 prosents oppslutning.- Det er jo hyggelig å høre, dette er jo av de målingene vi har ligget lavest på. Jeg tror framgangen skyldes at vi har vært klare på at vi vil inngå et borgerlig samarbeid. Samtidig har vi snakket tydelig om de viktigste sakene våre, sier partileder Erna Solberg til avisa.I målingen har de borgerlige partiene flertall med 89 mandater.Arbeiderpartiet går imidlertid fram med 1,9 prosentpoeng til 33,3 prosents oppslutning, mens Frp går tilsvarende ned til 24,8 prosent. Rødt 1,1 prosent (-0,2), SV 6,9 prosent (-0,7), Senterpartiet 5 prosent (-0,2), Venstre 5,4 prosent (+0), KrF 6,6 prosent (-1,2), andre partier 1,9 prosent (+0,1). (©NTB)

Nyheter
Politikk