- Husholdningene avblåser finanskrisen

- Det er positivt at husholdningene har fått tilbake troen på norsk økonomi, sier Arne Hyttnes, administrerende direktør i Sparebankforeningen.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Optimismen er tilbake i husholdningene. Tendensen til gryende optimisme som vi så på forsommeren er ytterligere forsterket. Forventningsbarometeret i september viser at det ikke er noen krisestemning i befolkningen, opplyser Sparebankforeningen på sine nettsider.- Det er positivt at husholdningene har fått tilbake troen på norsk økonomi. Dette skyldes først og fremst at utviklingen i arbeidsmarkedet er mye bedre enn mange fryktet tidligere i år. Dessuten har det sterke rentefallet og reallønnsvekst gitt husholdningene en markert forbedring i kjøpekraften, sier Arne Hyttnes, administrerende direktør i Sparebankforeningen.Forventningsbarometeret måler husholdningenes forventninger til egen og landets økonomi, og er et samarbeid mellom Sparebankforeningen og TNS Gallup. Spørreundersøkelsen som ligger til grunn for barometeret gjennomføres hvert kvartal, første gang i 1992.Forventningsbarometeret (justert for sesong- og tilfeldige variasjoner) er på 11,7 i tredje kvartal, mot 0,5 i andre kvartal.Du finner detaljene hos Sparebankforeningen

Nyheter
Næringsliv