Ni av ti tog er punktlige

Men ikke nødvendigvis i rushtiden.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Nesten ni av ti tog i Norge er i rute, viser statistikk fra Jernbaneverket. Men ikke nødvendigvis i rushtiden.Tallene fra Jernbaneverket sier lite om hvor mange passasjerer som berøres av togene som faktisk er forsinket. Statistikken skiller nemlig ikke mellom forsinkelser på et nattog med tre passasjerer og et fullt tog i rushtiden.Leder i Pendlerforeningen i Østfold, Willy Frantzen, etterlyser tall som viser hvor mange passasjerer som blir berørt av forsinkelsene.- Det er jo i rushtidene det store trøkket er, og det er da de fleste forsinkelsene oppstår. Da er det merkelig at det ikke finnes tall som viser hvor mange som kommer for sent på jobben, sier han til NRK.Kommunikasjonssjef Anne Rygg i NSB Persontog er enig i at de trenger bedre oversikt over hvordan forsinkelsene rammer passasjerene.- Det er riktig at det er flere forsinkelser i rushtiden enn ellers. Vi vurderer fortløpende om vi skal investere i løsninger som gir oss bedre oversikt over hvor mange som rammes, sier Rygg. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv