- Rødgrønt betyr høy skatt for mange

Dine Penger-gründer og økonomisk rådgiver Carsten O. Five lanserer tre enkle forsvarstaktikker mot de rødgrønnes skattetrykk (presisert).

Statsminister Jens Stoltenberg , kunnskapsminister Kristin Halvorsen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete - Foto: Scanpix

Dine Penger-gründer og økonomisk rådgiver Carsten O. Five registrerer at de rødgrønne fortsetter i fire år til.- Det betyr høy skatt for mange, skriver han på kommentar.no, og peker på tre enkle forsvarstaktikker.Kutt formuesskatten - kjøp eiendom Lave ligningsverdier gjør deg i stand til å eliminere formuesskatten. Jo rikere du er, jo mer kan du kjøpe av fast eiendom med lånte midler og slippe formuesskatt, mener Five.BSU - boligparing for ungdom Spareordning for alle under 34 år. Du får 20 prosent fradrag for inntil 20.000 sparte kroner per år. Vilkåret for lønnsomhet er naturligvis at du tjener egne penger og betaler skatt. Maksimalt sparebeløp er 150.000 kroner.Eie aksjer i eget AS- Da er utbytte du mottar av disse aksjene skattefrie, skriver Five blant annet.Uansett bør dette anses som en forskyvelse av skatt på eiers hånd - da det blir ordinær utbytteskatt ved utbytte.