Ryanair øker bagasjegebyrene

Ryanair gir nå muligheten for å ta med ekstra bagasje. Men det koster. Selvfølgelig.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Ryanair gir nå muligheten for å ta med ekstra bagasje, fra 1 kolli til 2 kolli, gjeldene fra 1. oktober 2009. Alle bagasjegebyr vil øke, mens flybillettprisene faller med 20 prosent, opplyser selskapet.Hvert kolli kan være på 15 kilo, som vil tillate passasjerer å reise med opptil 30 kilo innsjekket bagasje, dobbelt så mye som dagens tillate maksgrense.Ryanair øker også sine avgifter for innsjekket bagasje og overvekt fra 1.oktober, som en del av flyselskapets program for å oppmuntre passasjerer til å reise med kun håndbagasje. Alle passasjerer kan unngå disse valgfrie avgiftene for innsjekket bagasje ved å reise med kun håndbagasje.Første innsjekkede kolli koster 15 euro via internett og 30 euro på flyplassen. Andre innsjekkede kolli koster 35 euro på internett og 70 euro på flyplassen.Over 70 prosent av Ryanairs passasjerer reiser allerede kun med håndbagasje. Da er det kanskje ikke så rart at flyselskapet ser muligheten for å tjene noen ekstra euro ved å fylle opp lasterommene.

Nyheter
Personlig økonomi