Skattesmell for norske pokerproffer

Skatteetaten har sjekket inntekten til 150 proffe pokerspillere her i landet. Nå får halvparten av dem skattekrav på minst 1 million kroner hver.

Personlig økonomi

Det sentrale spørsmålet for granskerne i Skatteetaten har vært om pokeraktiviteten har vært av et slikt omfang at det kan defineres som næringsvirksomhet.- Hvis aktiviteten har pågått over lang tid, og de har levd utelukkende av pokerspill, så mener vi det er næringsvirksomhet, sier spesialrevisor Jostein Lien i Skatt Nord til Aftenposten.EtterlignesEtter at 150 spillere er kontrollert, sitter Skatteetaten igjen med mellom 70 og 80 navn. Alle disse har etter etatens mening levd av poker, uten å oppgi inntekten. Totalt har spillerne hatt en brutto omsetning på rundt 130 millioner kroner over en treårsperiode. Spillerne vil nå bli etterlignet. Noen får tilleggsskatt, og det blir også vurdert politianmeldelse. Samtlige har de et skattekrav på minst 1 million kroner i vente.- Forholdene varierer, fra personer som ikke har oppført en eneste krone til spillere som har oppgitt gevinstene som kapitalinntekt og ikke som næringsinntekt, forteller Lien.

Nyheter
Kultur