Slik regner han med å halvere strømregningen

Mo i Rana-mannen Svein Jensen har tatt et grep han regner med vil halvere strømregningen. - Besparelsen blir nok størst når temperaturene kryper ned i 20 minus, sier han til HegnarOnline.

Markedet for såkalte luft/vann-varmepumper er i sterk vekst. Det mener iallfall varmepumpeimportøren Miba.- Vi har allerede sett en formidabel vekst i Sverige, og erfaring tilsier at vi vil oppleve en tilsvarende vekst her i Norge, sier markedssjef Einar Smidesang, som ifølge en pressemelding budsjetterer med salg av 200 Mitsubishi Electric Ecodan-pumper i år. Neste år sikter han mot 1.000.Via vannbåren varmeLuft/vann-varmepumper varmer opp boligen via vannbåren varme i gulv, radiatorer eller viftekonvektorer, og tar seg også av varmtvannet.En av Mibas forhandlere, Jensen Kjøleservice i Mo i Rana, forteller at varmepumpen har mer enn halvert deres strømregninger etter at de installerte den hos seg selv.- Jeg ønsket å sammenligne forbruket av strøm fra i fjor, da vi fyrte opp med elektrisitet. Da hadde jeg en strømregning på 18.000 kroner i løpet av to måneder. Samme periode etter å ha installert varmepumpen endte den opp på 8.000 kroner, er innehaver Svein Jensen sitert på i meldingen.Sammenligner januar/februar med mars/aprilHvilke to måneder er det snakk om?- Strømregningen på 18.000 kroner var i januar og februar. Regningen på 8.000 kroner var i mars og april, sier han til HegnarOnline.Men da er vel de to tallene ikke helt sammenlignbare?- Nei, det er riktig, men vi kjørte den nye varmepumpen kun i april, så besparelsen er uansett stor, svarer Jensen.Regner med å halvereHvor mye regner du med å kutte strømregningen i løpet av et år?- 50 prosent, sier eieren av Jensen Kjøleservice.Det blir spennende å se når du får et helt års sammenligningsgrunnlag?- Ja, det blir virkelig spennende. Det er nok når temperaturene kryper ned rundt 20 minusgrader at vil vi få se de største besparelsene, avslutter Jensen overfor HegnarOnline.