Søndagens aksjetips

Oslo Børs er opp over 8 prosent i september. I forrige uke kom også omsetningsvolumet vi har etterlyst og dermed ble det ny årsbeste med god margin. Hva nå?

En meget fornøyd trader feirer oppgang - Foto: AP

I uken som gikk kom også omsetningsvolumet vi har etterlyst. Omsetningen var flere dager godt over 7 milliarder kroner, og nær 8 milliarder kroner. Det var nettopp det skulle til for å gi oppgangen substans og troverdighet.Fortsetter det på denne måten, med videre oppgang på stigende volum, kan det også gå mot brudd på topplinjen i den slakeste stigende trenden. Det betyr i så fall at både 360 og 400 kan være innen rekkevidde i god tid før nyttår.Utviklingen i RSI-chartet bærer også bud om enda lysere tider. Den fallende trendlinjen er brutt, noe som signaliserer økt stigningstakt. Det er nettopp det som skal til for å støtte videre oppgang i den bratteste trenden.Fortsetter denne utviklingen, uten alvorlige tilbakeslag, kan også september bli en morsom måned for investorene på Oslo Børs.Er det så ingen svakhetstegn eller faresignal å spore? Nei, i skrivende stund er det ikke det.Det eneste som imidlertid er sikkert er at det vil komme korreksjoner også i ukene og månedene som kommer; men slik vi leser chartet er det akkurat nå ikke noe som tyder på at det skal komme et alvorlig tilbakeslag. Korreksjoner kan derfor benyttes til å kjøpe mer, eller å hoppe på.For de som likevel er skeptisk kan det være verdt å vurdere å sikre seg ved fall tilbake gjennom 320 og/eller 310, for skulle hovedindeksen falle tilbake til 300 nå vil det gi et brudd på den bratteste stigendte trenden, og i så fall kan det bli mer spennende hvor langt ned indeksen kan falle enn hvor høyt den kan stige de neste ukene.