Stor tro på børsoppgang

Investorer på Oslo Børs setter pengene på børsoppgang, mens en rekke aksjer stiger mandag.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Hovedindeksen på Oslo Børs er ved lunsjtider opp nøyaktig fire punkter til 303,75, en oppgang på 1,32 prosent i dag. Det er omsatt verdipapirer for 1,45 milliarder kroner så langt. Forholdet mellom aksjer som stiger og faller i verdi er 8 til 3.BullMens mange investorer lurer på om børsen skal opp, ned eller sidelengs fremover, gambler kortsiktige investorer på Oslo Børs på oppgang. Omsetningen i Xact Derivat bull er langt høyere enn i bear. Bull har omsatt for 65 millioner kroner så langt, mens bear-fondet har omsetning på 28 millioner kroner.Det er tydelig at daytraderne elsker bull- og bearfondene, da verdipapirene er de to mest omsatte hos Nordnet, etterfulgt av Algeta og Questerre.Xact Derivat Bull og Bear er spesialfond hvor investorer kan gamble på børsopp- eller nedgang. Fondene, solgt av Handelsbanken, selges som et vanlig verdipapir på Oslo Børs, og gir en positiv avkastning x 2 ved børsopp- eller nedgang.DnB NOR Markets tilbyr et lignende fond, med langt lavere omsetning.Olje Brent-oljen (oktober-kontrakten) står nå i 67,23 dollar fatet, opp 0,61 prosent. Den amerikanske lettoljen er opp 0,51 prosent til 68,37 dollar fatet.- OPEC vil ikke røre kvotene i onsdagens møte. Saudi-Arabia er fornøyd med dagens prisnivå og vil ikke risikere å svekke oppgangen til verdensøkonomien ved å dytte oljeprisen mot 100 dollar per fat for tidlig, skriver Kjus i en rapport i forkant av onsdagens møte. Les mer om OPEC og kvotene herVinnere og tapereDolphine Interconnect stiger 20,83 prosent til 2,90 kroner. Det er fortsatt langt tilbake til årsbeste for aksjen på 12,40 kroner.Green Reefers stiger 13,04 prosent til 78 øre, mens CanArgo-aksjen stiger 11,11 prosent (1 øre) til 10 øre. HegnarOnline minner på at styret ved Oslo Børs har i møte 27. august 2009 besluttet å stryke CanArgo Energy Corporation fra notering på Oslo Børs.Goodtech faller 4,58 prosent til 2,50 kroner.De mest omsatteStatoilHydro stiger 0,94 prosent til 129,50 kroner med oljeprisoppgangen, mens Songa offshore stiger 5,58 prosent til 24,60 kroner. Det er ikke klart hvorfor Songa Offshore er dagens nest mest omsatte aksje, men den har steget markant, både i omsetning og kurs siden klokken 11:00. Er det noe på gang?Høybeta-aksjen REC stiger 3,02 prosent til 42,32 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs