Tror private må betale for bedriftsbonus

Følger Norwegian etter SAS og innfører et bonusprogram for bedrifter, vil regningen havne hos privatreisende, mener professor.

Personlig økonomi

SAS lanserte 1. september sitt nye bonusprogram SAS Credits, som også omfatter innenriks flyruter. 3.000 bedrifter har inngått avtale om rabatt med SAS og Widerøe, skriver Bergens Tidende.- Rabattordningen som den SAS lanserer fungerer svært godt, så lenge et selskap er alene om den. Men dersom konkurrentene, først og fremst Norwegian, svarer med en lignende ordning, blir eneste effekt lavere priser på bedriftsreiser, sier professor Frode Steen ved Norges Handelshøyskole til avisen.Og da må flyselskapene hente inn pengene hos privatreisende, mener professoren.Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian vil ikke si noe om flyselskapet har planer om tilsvarende bonusprogram for bedrifter som det SAS har innført.- Det må vi få komme tilbake til. Men vi kommer ikke til å innføre en ordning som vil fordyre passasjerenes billetter, sier Skånvik til NTB.

Nyheter
Næringsliv