Banker trikser med boligprisene

Boligkjøperne fordufter, men prisene trikses opp.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Spanias boligmarked var et av Europas heteste i mange år, men etter finanskrisens inntog har boligkjøperne nesten forduftet. Med 1,6 millioner tomme boliger og årlig etterspørsel på 218.500 boliger, vil ikke situasjonen normaliseres på mange år, skriver Finansavisen.De spanske storbankene Banco Santander og Caja Madrid har kjøpt 110.000 boliger, verdt 20 milliarder euro, de siste månedene. Bankene ønsker ikke å kutte prisene, men tilbyr istedet meget gunstig finansiering, for å holde prisene oppe, ifølge avisen.Er man under 35 og kjøper bolig gjennom Altamira Santander Real Estate, får du blant annet gratis bil med på kjøpet.Spanske bankers agressive strategi har ført til at prisene i Spania kun har falt 8 prosent, mot 25 prosent i Irland og 12 prosent i Storbritannia.

Nyheter
Næringseiendom