Vinhuset Lindemans ønsker en norsk vinmaker til sitt anlegg i Australia. Den heldige vinneren får tilbringe iskalde februar blant solfylte vinranker. Kvalifikasjoner? Kun eventyrlyst og en kjærlighet for vin.Norsk Sommelier Utdannelse og vinhuset Lindemans vil gi en nordmann sjansen til å tilbringe to uker i februar på vingårder i Sørøst-Australia. "Traineen" får følge livet på et av Australias eldste og største vinhus.- Oppholdet på vingårdene vil bli både morsomt og lærerikt, men ikke alltid en dans på druer. Vinneren skal bidra til vinproduksjonen og må regne med travle dager. Som belønning blir det god tid til å utforske det eksotiske kontinentet, lover Martin Tobiasson, som er Norgessjef for Lindemans.
Må gjennom audition
De beste søkerne plukkes ut til en endelig finale, som avholdes i Oslo i slutten av november. Her må finalistene konkurrere innenfor klassiske "vingrener" som druetråkking og flasketapping.- Eventyrlyst og genuin interesse for vin står sterkere enn kunnskap når vi velger ut finalistene. Det er motivasjonen vi ser etter, kunnskapen tilegner man seg på vingården, sier Tobiasson.