Advarer mot bulking i juletrafikken

Lille julaften bulker vi nesten dobbelt så ofte som på en vanlig dag, viser tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

Publisert 15. des. 2009 kl. 06.08
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
Ryggeulykker og påkjøring av parkerte kjøretøy fører som regel til mindre skader, men dette er blant skadetypene som øker mest i dagene før jul. De to siste dagene før jul blir det rapportert inn mellom 500 og 600 slike trafikkskader til forsikringsselskapene om dagen, mot rundt 300 ellers i året.- Sannsynligvis kommer vi til å småbulke for rundt 10 millioner kroner de siste par dagene før jul, sier senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i FNH.Trange parkeringshus og overfylte parkeringsplasser utenfor kjøpesentrene er ofte stedet for sammenstøt.- Noen av oss sneier bort i parkerte biler, mens andre får nærkontakt med betongsøylene. Dette er uhell som lett kan unngås hvis vi tar det litt mer med ro og stresser ned, mener Neverdal (©NTB)