Forvalterne: Slik slår du markedet i 2010

10 fondsforvaltere kommer med sine heteste investeringstips for året som kommer.

Anders Skar, daglig leder Nordnet - Foto: Selskapet
Personlig økonomi

10 fondsforvaltere Nordnet har vært i kontakt med, venter en oppgang på i snitt 18,2 prosent for Oslo Børs i 2010. Halvparten tror på 20 prosent eller mer, mens den aller største optimisten ser for seg nærmere 30 prosent oppgang.- Forvalterne mener vi har sett bunnen i økonomien i 2009, og at vi neste år vil se en positiv vekst både på bedriftenes bunnlinje og i BNP. Vi har helt enkelt lagt det verste bak oss, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet Bank.Kjøp oljeservice og farmasi Forvalternes favorittsektorer for året som kommer er oljeservice og farmasi/bioteknologi, som begge trekkes frem av 60 prosent av de spurte.- Etterspørselen etter olje er av det internasjonale energibyrået (IEA) anslått å stige i 2010, og følgelig varsler flere oljeanalytikere at prisen vil stige under året og årene fremover. Det betyr økte investeringer i oljebransjen og gode utsikter for oljeservice.- Flere norske farmasi/bioteknologi selskaper har fått gjennombrudd i sin forskning og signert betydelige avtaler under 2009. Aksjer som Algeta og Clavis Pharma har hatt en eventyrlig reise i år, og med et mer normalisert marked og større risikoappetitt blant investorene tror mange eksperter på lyse utsikter for bransjen i 2010, sier Skar videre.

Nyheter
Børs