Skagen: Meget attraktivt priset

Skagen synes ikke prisingen av aksjer er avskrekkende. Noen selskaper trekkes frem som "meget attraktivt priset".

Publisert 9. des. 2009 kl. 13.38
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
Foto: Finansavisen
Skagen Fondene er ute med en ny markedsrapport, og selv etter en formidabel oppgang på verdens børser synes ikke forvalterne at prisingen av aksjer har kommet opp på et avskrekkende nivå.- Pris/bok ligger nå på rundt 2, både i de utviklede markedene og i vekstmarkedene. Det er godt under gjennomsnittet for de siste 20 årene, heter det.Forvalterne påpeker at avkastningen på kapitalen riktignok forventes å være lavere fremover enn i årene før finanskrisen, men at det "samsvarer" godt med et betydelig lavere rentenivå.- For vekstmarkedene er avkastningen nå høyere på bokført egenkapital i selskapene enn hva man får ved å investere i statsobligasjoner, skriver Skagen videre.
- Meget attraktivt priset
Ifølge rapporten kommer aksjemarkedet til å bli stadig mer selektivt fremover.- I 2009 har selskaper med mye gjeld og syklisk virksomhet steget mest, mens mange kvalitetsselskaper med solide balanser og sikrere kontantstrøm har beveget seg lite. Flere av disse fremstår nå som meget attraktivt priset.- Vi har de siste månedene økt beholdningen av denne type selskaper. Å ha stor evne til å dele ut regelmessige utbytter til aksjonærene er også verdifullt i disse lavrentetider, skriver Skagen videre.