Varsler full sjekk av skattehullene

Finansdepartementet varsler full gjennomgang av skatteavtalene for ansatte i internasjonale organisasjoner.

Publisert 14. des. 2009 kl. 09.08
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
Thorbjørn Jagland - Foto: Scanpix
Søndag ble det kjent at Thorbjørn Jagland er nullskattyter.- Finansministeren ønsker å få den helhetlige oversikten over de ulike ordningene, sier informasjonssjef Runar Malkenes i finansdepartementet til VG.Jagland har ifølge avisen en lønn på 2,2 millioner som generalsekretær i Europarådet og bor i tillegg gratis i et herskapshus i Strasbourg. Rådet betaler også for fire tjenere og en sjåfør. Skattefrihet er et annet privilegium, og Jagland slipper å betale skatt både til Norge og Frankrike.Jan Tore Sanner (H) mener Jagland ikke kan klandres for at han er blitt nullskattyter.- Jagland kan ikke lastes for å følge norske og internasjonale regler som gjelder. Det er viktig med gode ordninger som sikrer dyktige medarbeidere i internasjonale organisasjoner, sier Sanner.Det var ikke mulig for VG å få tak i finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) søndag kveld. (©NTB)