- Vi var nødt til å selge på bunn

- Det er bedre å gjøre som oljefondet: selge etter at børsen har steget voldsomt og kjøpe når det har falt mye, sier Håkon Persen Søderstrøm.

Publisert 15. des. 2009 kl. 12.36
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
Forvalter Håkon Persen Søderstrøm, Danske Capital. Foto: Finansavisen.
Pensjonskasser og livsforsikringsselskaper solgte sist høst og vinter seg kraftig ned i aksjer, og kundene har dermed i stor grad gått glipp av årets opptur på Oslo Børs (85 prosent siden bunnen i mars).Men Finansavisen omtaler i dag et brev LO, NHO og Pensjonskasseforeningen har sendt til Finansdepartementet. Der hevdes det at dagens regelverk er grunnen til de elendig timede aksjesalgene. Problemet skal være at tilleggsavsetningene, kundenes opparbeidede risikobuffer, ikke kan brukes til å dekke tap i porteføljen.- Tanken er ikke å ta mer risiko - eller en gang å kunne benytte tilleggsavsetningene. Dersom de betingede kundebufrene bare kunne bli gjort noe mer tilgjengelige, ville det ha mye å si, hevder Pensjonskasseforeningens leder Håkon Persen Søderstrøm.- Vi burde ikke komme i en situasjon hvor vi er nødt til å selge på bunnen av markedet. Da er det bedre å følge oljefondets eksempel; de selger etter at børsen har steget voldsomt og kjøper når det har falt mye, sier han til Finansavisen.