Det råeste aksjefondet steg 24 prosent

Oslo Børs var ikke stedet i januar, men det var god avkastning å hente andre steder.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Tidligere i dag presenterte vi en oversikt over norske aksjefond og hvordan de gjorde det i januar - både på godt og vondt.Med et fall på 3,4 og 2,4 prosent for hhv. verdensindeksen og hovedindeksen på Oslo Børs hadde fondene markedet mot seg, men noen klarte å trosse den generelle børsutviklingen. Etter en oppsummering av alle fond notert i norske kroner, kommer det frem at sparepengene ynglet mest i øst. I tillegg ser vi at Odins shippingfond kom godt ut av januar.Januar-vinnerneOdin Maritim: +7,11 prosentNordea Japanese Value Fond: +6,51 prosentFortis Equity Equity Turkey: +6,41 prosentHandelsbanken Russland: +6,21 prosentFortis Equity Russia: +6,16 prosentAvkastningen i Fortis-fondene, som formidles gjennom Alfred Berg, er per 28/1. Ellers er avkastningen per 1/2.- Baltikum vinnerenInvesteringsrådgiver Anders Furnes understreker også i Skandiabankens januar-rapport at deler av Øst-Europa, med Balkan og Baltikum, hadde en god måned i januar.- En av de større oppgangene i år ser vi på børsene i de baltiske landene. Avtagende kreditturo og stigende optimisme er forklaringen her. Estland leder an i oppturen, noe som kan skyldes at de ligger an til å stå først i køen til å komme med i Europa-samarbeidet, sier han.Det suverent beste aksjefondet formidlet gjennom Skandiabankens plattform i januar var da også Danske Fund Baltic, som steg 24,2 prosent i januar.

Nyheter
Personlig økonomi