21.000 ekstra togbilletter i påsken

NSB forbereder seg på påskeutfarten med å sette opp 21.000 ekstra seter på langdistansetogene.

Togpassasjerer på Oslo S. Foto: Scanpix

På Bergensbanen dobles kapasiteten på de avgangene som kjøres med de moderne togsettene som tidligere gikk under navnet Signatur.- Disse togsettene har 200 seter, så når vi kobler sammen to sett, kan vi ta med 400 passasjerer på disse avgangene, forteller NSBs informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til NTB.I tillegg til doble togsett, blir det satt opp ekstratog på Bergensbanen. Disse er lagt inn i de elektroniske tidtabellene på nettet. Det gir til sammen over 7.000 ekstra plasser i påsken. Også på Sørlandsbanen dobles kapasiteten på enkelte avganger, og det blir plass til 2.200 flere passasjerer.NSB følger samme strategi på Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim og tilbyr 3.600 ekstraseter. Mellom Hamar og Røros blir det 1.800 plasser ekstra, mens Raumabanen øker med 300 plasser.Nord for Trondheim kan Nordlandsbanen ta drøyt 6.000 flere passasjerer når de legger flere vogner til på eksisterende avganger. (©NTB)