Børsen bare svakt ned - REC revansjerte seg

Hovedindeksen på Oslo Børs fulgte oljeprisen og hentet inn nesten alt det tapte. REC og IGE steg 8-9 prosent. Ellers fikk Øystein Stray Spetalen fart på skadeskutt aksje.

Konsernsjef i REC, Ole Enger - Foto: Finansavisen

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet i dag på 367,90, ned 0,15 prosent.Det ble omsatt verdipapirer for 4.971 millioner kroner.Børsen startet dagen med svært moderat oppgang, men utover formiddagen snudde stemningen. Like etter klokken 14.30 var indeksen et stykke nede på 364-tallet, slik at markedet altså hentet seg litt inn de siste tre timene.I takt med oljeprisen Utviklingen skjedde i takt med oljeprisen, som falt tilbake utover formiddagen. Fra ca. 14.30 snudde trenden også her. Like før børsslutt handles Brent april-olje for 79,52 dollar fatet, ned 50 cent fra nivåene rett etter børsåpning. WTI-oljen faller med 75 cent til 81,12 dollar fatet.Artikkelen fortsetter under bildet.Ifølge Reuters er en noe sterkere dollar, og forventninger om lagerbygging i USA, forklaringen bak prisfallet.- Prognoser for enda mer lagerbygging i USA viser dekoblingen mellom det fundamentale (tilbud og etterspørsel), som er ganske bearish, og håpet om økonomisk oppsving, som er bullish, sier Commerzbank-analytiker Carsten Fritsch.- Men markedet ser ikke ut til å ville høre på negative nyheter over lengre tid, og har en tendens til å reagere sterkt på oppsiden. Det er "to steg frem, ett tilbake" som gjelder i øyeblikket, legger han til.Statoil på farten i øst og vest Statoil endte ned 0,5 prosent til 136,90 kroner.Selskapet meldte i ettermiddag om oppkjøp i Mexicogulfen og signering av en investeringsavtale på 6 milliarder dollar om utbyggingen av det store oljefeltet Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) i Aserbajdsjan.Statoil har en andel på 8,6 prosent i ACG.Artikkelen fortsetter under bildet.I pluss med Wall StreetPå Europa-børsene pekte pilene ned over hele linjen tidligere i ettermiddag, men et Wall Street som har snudd en negativ åpning bidrar til å endre bildet. Både tyske DAX og franske CAC 40 var såvidt opp like før slutt.Finans- og gruvesektoren trakk ned, mens mer defensive konsumaksjer trakk opp.- Markedet har hentet seg bra inn etter de siste korreksjonene, og det vil på kort sikt bli tøft, selv om vi fortsatt er i et syklisk bull-marked, bare å rase videre. Folk er fortsatt forsiktige, sier strateg Bernard McAlinden hos NCB Stockbrokers i Dublin til Reuters.På Oslo Børs falt DnB NOR 0,36 prosent til 69,25 kroner, mens "gamle-Crew" (CRU) falt 3,8 prosent i gruvesektoren. Børsens store konsumaksje, Orkla, falt 0,7 prosent.REC-revansje Utslagene blant tungvekterne var ikke de helt store, iallfall ikke på den negative siden. Seadrill, PGS, Yara, Hydro og Acergy falt alle 0,5-1,0 prosent. Questerre endte ned 1,9 prosent.På den positive siden er unntaket først og fremst REC, som korrigerte opp 7,9 prosent til 23,98 kroner etter gårsdagens fall på over 7 prosent. Jefferies har kuttet kursmålet på aksjen , og har en hold-anbefaling, mens tidligere "dommedagsprofet" Are Grongstad nå anbefaler kjøp.Artikkelen fortsetter under bildet.Vi merker oss også at IGE steg drøye 9 prosent til 72 øre. De siste tre måneder er aksjen opp nærmere 150 prosent.Aker Solutions, TGS og Storebrand steg 1-2 prosent.Spetalen satte fyr på Ignis Bare én aksje steg mer enn nevnte IGE i dag - Repant med 10,9 prosent. Høyt på vinnerlisten er også Ignis, der handelen tok seg kraftig opp da det ble kjent at Øystein Stray Spetalen har kjøpt seg opp.Ifølge en fersk aksjonærutskrift står han gjennom Ferncliff oppført med 604.000 aksjer, hvilket tilsvarer en eierandel på 1,15 prosent, mens Tycoon Industrier har 453.000 aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,86 prosent.Samlet sett sitter Spetalen på 1.057.000 Ignis-aksjer, noe som representerer en samlet eierandel på 2,01 prosent.Aksjen endte opp 8,1 prosent til 3,46 kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.Spekulerer i maktkamp Spetalen har også vært på farten i Global Tender Barges, der han gjennom Tycoon AS i dag har kjøpt 165.548 aksjer. Etter dette sitter selskaper kontrollert av Spetalen på 6.710.665 aksjer i GTB, tilsvarende fem prosent av utestående aksjer.Videre har Spencer Trading, kontrollert av Arne Blystad, kjøpt 700.000 aksjer i Global Tender Barges. Spencer Trading og Spencer Energy kontrollerer i alt 6.710.665 GTB-aksjer, hvilket tilsvarer en eierandel på fem prosent.I går ble det kjent at meglerhuset Argo Securities har mottatt en kjøpsordre på minst 67.119.812 aksjer i Global Tender Barges. Det representerer en eierandel på 50,01 prosent. Det er på nåværende tidspunkt ikke kjent hvem som står bak budet.GTB-aksjen steg 6,65 prosent til 4,81 kroner.Acta slås gul og blå Relativt sett topper Nexus taperlisten med et fall på 25,6 prosent til 61 øre. RXT endte ned 20,9 prosent, mens Petrolia falt 6,9 prosent.Sistnevnte jobber ifølge Reuters med å finne ut om det stemmer at Maersk Oil vil ut av riggkontrakten med Deep Venture.Vi merker oss også at Acta falt 5,9 prosent til 3,18 kroner etter at den svenske foreningen "Grupptalan mot Acta" har bestemt seg for å gå videre til domstolene .RXT meldte i går om behov for 50 millioner dollar for å dekke kostnader frem til det oppnår positiv kontantstrøm en gang i 2. kvartal.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.