De heteste event-destinasjonene

Finanskrisen setter spor. Her er de heteste destinasjonene for events og konferanser.

Tower 42 (venstre) og Swiss Re-bygningen i morgentåken i London - Foto: REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN) / SCANPIX

Trangere økonomiske tider har ført til at en stadig større andel av næringslivets events og konferanser legges til Europa. Stockholm og London topper listen over de mest besøkte eventdestinasjonene i 2009, tett etterfulgt av Oslo på en tredjeplass.- Vi ser at mange bedrifter velger å ha arrangementene sine i Norge fremfor i utlandet. Én av årsakene til dette kan være at man i nedgangstider ønsker å fremstå mer nøkterne overfor omgivelsene, og dermed legger økt vekt på symbolverdien i det man foretar seg som selskap, sier Kari Kleivan i Hogg Robinson Group.Samtidig som kurs og konferanser legges nærmere hjemlandet, er det lite som tyder på at det er færre reiser enn tidligere. Sterk norsk kronekurs har også ført til at storbymetropolene London og New York er mer etterspurt enn tidligere.Topp ti konferansedestinasjoner 2009:1. Stockholm2. London3. Oslo4. København5. Berlin6. Gøteborg7. Malmø8. New York9. Washington10. Amsterdam