Flere eldre bruker nettbank

Nesten halvparten av nordmenn over 66 år betaler regningene sine på nettet.

De siste fem årene har andelen av dem som er over 66 år og bruker nettbank, økt fra 17 prosent til 44 prosent, viser tall TNS Gallup har utarbeidet for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).Samtidig viser undersøkelsen at den samlede veksten av nye nettbankbrukere flater ut og kan ha nådd toppen. Om lag 3,1 millioner nordmenn er nå nettbankbankbrukere.-2010 er det første året siden nettbankundersøkelsen startet for ti år siden at andelen nettbankbrukere ikke har økt, sier kommunikasjonsrådgiver Ann Håkonsen i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).SjeldnereBruken av nettbank har også endret seg. Undersøkelsen viser at kundenes behov for å bruke tjenesten daglig har blitt mindre. Andelen som bruker nettbanken hver uke eller oftere har gått ned med 5 prosentpoeng siden i fjor. Samtidig viser tallene at andelen som bruker nettbanken hver måned eller sjeldnere har gått tilsvarende opp.- Dette kan skyldes at flere bruker mobilbank enn tidligere, samtidig som stadig flere har inngått avtale om avtalegiro. Da trenger de ikke lenger gå like hyppig inn i nettbanken sin for å betale regninger, sier Håkonsen. (©NTB)